İç Mimarlık

BÖLÜM HAKKINDA

Artan dünya nüfusuna paralel olarak, yapılı çevremiz de her geçen gün gelişmekte, dönüşmekte ve büyümektedir. Küreselleşme ve teknolojinin de etkisiyle, bölgeler arası bilgi alışverişi artmış, kültürlerarası iletişim zenginleşmiştir. Mezunlarımızın Sahip Olacağı Unvan: İç Mimar Tasarım disiplinleri içinde yer alan ve uygulama alanları değişkenlik gösteren, şehir ve bölge planlama, endüstri ürünleri tasarımı, iç mimarlık, mimarlık ve bunların yanında çağın gerekleri sonucu ortaya çıkan iç mimarlık mesleği insanın farklılaşan gündelik yaşam ihtiyaçlarından sorumlu ve birbiriyle ilişkili meslek disiplinleridir. Bu gelişmeler ışığında toplumların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimlerinin hızlandığı da yadsınamaz bir gerçektir. İç mimarlık çoğunlukla yapıların iç mekanlarının tasarımını kapsar. Kamu yapıları, kültür ve eğitim yapıları, konaklama birimleri ve konut yapıları gibi pek çok fonksiyonun tasarlama, projelendirme ve uygulama safhasında yer alır. Toplumsal gelişmeler üretilen yapılı çevrenin niteliğini gündeme getirmekte, mekansal düzenlemelerin kaliteli, kullanışlı ve estetik olması yönünde kullanıcı beklentileri gün geçtikçe artmaktadır. İç Mimarlık Programı, insan odaklı yaklaşımı ile gelişen teknolojinin olanaklarını bir arada değerlendirerek,  kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verecek, fonksiyonel, estetik, sürdürülebilir ve özgün tasarımlar geliştirmeyi ve uygulamayı amaçlamaktadır. Sağlıklı, konforlu ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak amacıyla, sadece iç mekan ile sınırlı kalmayarak, mekansal öğelerin tasarımını yapmak ve iç ve dış mekan düzenlemelerinin birlikteliğini sağlamak da bölümün başlıca konularındandır.

MİSYON

Fakültemizin İç Mimarlık Bölümü; insan-mekan ilişkileri, mekan tasarımı ve algısı bağlamında eleştirel bakış açıları geliştirmeye odaklanan, güncel kuramlar çerçevesinde sorgulama yapabilen, tasarlanan fikirlerin mekansallaşması için gerekli bilgi ve teknik donanıma sahip, bireysel ve takım halinde çalışma yapabilen eğitim anlayışımız, mekan tasarımını etkileyen sosyal, kültürel, çevresel, ekonomik, psikolojik, sanatsal ve teknik konuların bütüncül bir perspektiften ele alınması düşüncesi üzerine oturmaktadır. Global dünyaya eş zamanlı olarak uyum sağlayarak üst düzey teknik, teknolojik ve pratiğe yönelik uygulamalarla öğrencilerimizin hazırlanmaları sağlanmaktadır. 

DERSLER HAKKINDA

İç Mimarlık Bölümü 3 yıllık eğitim süreci olan bir programdır ve okulumuzda Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesindedir. Eğitim dili Türkçe’dir. Teknik bilgiler ve mesleki pratiğin gerektirdiği teknolojik bilgilerin yanı sıra, kullanıcının fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarını belirleme, bu çıktılara yönelik tasarım yapabilme ve tasarımı uygun anlatım teknikleriyle sunma becerileri derslerde ele alınan başlıca konulardır. İç Mimarlık bölümü  stüdyoları ile birlikte sanat, mimarlık ve iç mimarlık tarihi, inşa ve malzeme bilgisi, renk kullanımı ve sunum teknikleri, mimari simulasyon gibi konulara odaklanan dersler bölümün müfredatını oluşturur.  Teorik bilgi ve pratik üretimi beraber ele almayı amaçlayan müfredatta, İş Başında Mesleki Uygulamalar stajı ile öğrencilerin profesyonel meslek hayatına hazırlanması amaçlanır.

AKREDİTASYON 

Üniversitemiz bünyesindeki tüm bölümler Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilmiştir. 

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde akredite olan bölümler:

        -İç Mimarlık Bölümü Lisans Programı - Akreditasyon belgesine ulaşmak için linke tıklayınız.


people

AKADEMİK KADRO

Güncel Haberler

Akademikİşbirliklerimiz

Istanbul Teknik Universitesi
Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi